MTB

    

Mountainbikes 


Moutainbiken is vrijheid. Het is ontsnappen aan de dagdagelijkse drukte en zoeken naar avontuur. Samen met je bike, het perfecte team om eindeloze hellingen te bedwingen, prachtige singletracks te ontdekken, uitdagende afdalingen te nemen,...

Of je nu snel en efficiënt omhoog wilt vliegen, iedere downhill die je tegenkomt wilt temmen, of juist allebei; onze mountainbikes zijn zo ontworpen en ontwikkeld dat jij de best presterende machine krijgt. Van ultralichte hardtails tot ongelooflijke full-suspension (downhill) machines, je vindt hier de ideale fiets voor jouw rijstijl.
 

 
In het gamma mountainbikes, kunt u bij ons terecht voor de volgende merken:
 
        Site: https://www.specialized.com/be/nl
     Prijzen: zie website

     InterBikes is een Specialized Elite Shop Dealer

     

 
                                               Site: https://www.vannicholas.com/nl
Van Nicholas - De Vakantiefietser
      Deze titanium topfiets kan je zelf samenstellen
   Prijzen: zie website
Tubeless    

Wat verstaat men onder tubeless?
Tubeless is het systeem waarbij men een luchtdichte buitenband, zonder gebruik te maken van een binnenband, op de velg monteert. Doordat tubeless banden geen gebruik meer van een binnenband maken, moet de buitenband volledig luchtdicht zijn. De fabrikant plaatst aan de binnenkant van de band een extra laag waardoor de band luchtdicht wordt. Als bijkomende bescherming wordt een antilek vloeistof gebruikt.

Waarom tubeless?

De tubeless-techniek biedt vandaag de dag de beste garantie tegen lekken. Doordat er geen binnenband wordt gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over risico’s op een lek door een snakebite (stootlek). Bij dit type lek wordt de buitenband op twee punten doorboord door de velg, nadat die tegen een voorwerp is opgebotst. 

De tweede oorzaak van een lek is perforatie door een scherp voorwerp, zoals een doorn. Bij een gewone band gaat het voorwerp zowel door de buitenband als binnenband. Vervolgens begint het voorwerp te bewegen, waardoor er een gat in het oppervlak van de binnenband gevormd wordt, waarlangs de lucht ontsnapt. Bij een tubeless band blijft de doorn (hopelijk) in de band steken, waardoor de lucht slechts heel langzaam kan ontsnappen. 

Buiten de lagere kans op lekrijden hebben tubeless-banden nog andere voordelen. Doordat de binnenband wegvalt hoef je je band niet zo hard op te blazen. Door de lagere bandenspanning heb je meer comfort en meer grip, want het raakvlak van de band is door de lagere bandenspanning groter. 
Tubeless banden zouden wetenschappelijk gezien een beter rendement en een betere remwerking hebben. Doordat de band letterlijk één geheel met de velg vormt, is er geen sprake meer van wrijving. Hierdoor wordt alle energie van het wiel ook daadwerkelijk in snelheid omgezet.