Elektrische fietsenelektrische-fietsen

 

De elektrische fiets is niet alleen hip maar blijkt een regelrechte trend.
Zin om gemakkelijk tegen de wind in te fietsen, om hellingen te beklimmen, problemen met de rug of om gewoon onbezweet op je werk aan te komen … allemaal redenen om een elektrische fiets aan te schaffen, ongeacht jouw leeftijd!

 

levensduur en tips voor onderhoud van de batterij

De levensduur van de batterij hangt van veel factoren af. Om de batterij in optimale conditie te houden, kan je onderstaande onderhoudstips opvolgen, welke de levensduur van de batterij ten goede komen.

Li-Ion batterijen hebben na aankoop minimaal 5 ladingen / ontladingen nodig om op hun maximale kracht te komen. In de eerste fase worden de cellen van de accu gevormd. Het is dus belangrijk om na aankoop dit ook echt te doen. Als je de fiets krijgt, laadt je hem thuis dan helemaal op. Daarna ga je ermee fietsen en rij je de batterij leeg (dit mag uiteraard over meerdere dagen). Vervolgens laad je de batterij weer helemaal op. Dit proces moet je dus minimaal 4 keer herhalen.  Gebruik je je elektrische fiets in de herfst of winter niet, laad de batterij dan minimaal 1 x per maand. Het is misschien even werk maar de levensduur en capaciteit van de batterij is wel erg belangrijk voor meer en langer fietsplezier.

Als je de batterij kan verwijderen, bewaar ze dan best binnen. Doe dit zeker wanneer de buitentemperatuur onder het vriespunt daalt. Dit komt de levensduur en de actieradius ten goede: de actieradius kan met 30-50% verminderen als de batterij te koud is geworden.

Het continu ‘diepontladen’ (‘platrijden’) van iedere batterij beperkt de levensduur enorm. De technologie staat natuurlijk niet stil, iedere nieuwe generatie batterijen heeft een langere levensduur en laat meer ontladingen toe (tot meer dan 1000).

Indien de batterij tussen de 25% en 50% wordt leeggereden voordat ze opnieuw wordt geladen, stijgt de levensduur aanzienlijk.

 

 

In het gamma elektrische fietsen, kunt u bij ons terecht voor de volgende merken:

kalkhoff-logo

Site: www.kalkhoff-bikes.com

Prijslijst: Download Pdf (3 pagina's)

Kalkhoff Testcenter

   

koga-logo

Site: www.koga.com

Prijslijst: Zie website

Koga Signature Dealer

   

Moustache logo

Site: www.moustachebikes.com

Prijslijst: Downlaod Pdf (2 pagina's)

   

gazelle-logo

Site: www.gazelle-fietsen.be

Prijslijst: Download (2 pagina's)

Gazelle Ultimate Dealer

   

flyerlogo

Site: www.flyer-fietsen.nl

Prijslijst: Download PDF (15 pagina's)

   

batavuslogo

Site: www.batavus.be

Prijslijst: Zie website

Batavus Premium Shop

   

cortina-logo-w150h115

Site: www.cortinafietsen.nl

Prijslijst: Zie website Cortina

   

Cube

Site: www.cube.eu

Prijslijst: Download Pdf (6 pagina's)

   

bakfiets nl 1

Site: www.bakfiets.nl

Prijslijst: Zie website